Mapa Česka Jednorázové akce Stálé expozice Pohledy s hrady a zámky Panofotky Diskuzní fórum Naše služby Přidat objekt English version
Hrady, zámky a jiné památky Muzea a galerie Hotely, penziony a jiné ubytování Restaurace English version

 
 
   
 Naše služby
  Přehled našich služeb včetně ukázek a ceníku naleznete zde.
 
 Pohlednice
 Ze sekce Pohlednice našeho serveru můžete odesílat elektronické pohlednice s tematikou památek, jako např. tuto:
 
Karlštejn, sv. Matouš
 
Poslat tuto pohlednici

 
 Reklama
 
 Kontaktujte nás
  Napište nám - jakýkoli svůj názor na náš server.
Oznamte chybu - je-li kdekoli na našich stránkách chyba, budeme velmi rádi, když nám to sdělíte.
Přidejte záznam - do jakékoli z našich sekcí, a to zdarma.
 
 
 
  Výsledky vyhledávání:  
 
  • Pokud přejdete na více informací o nalezeném objektu, získáte podrobné údaje o poloze, otevírací době, vstupném, podrobnější popisy expozicí, pořádaných kulturních akcí, fotografie a informace o možnostech ubytování a stravování.
 
Karlovarsko Plzeňsko Jižní Čechy Ústecko Střední Čechy Praha Liberecko Hradecko Pardubicko Vysočina Jižní Morava Zlínsko Kraj Moravskoslezský Olomoucko Velká mapa s jednotlivými památkami

 

 
<< Předchozí   | 1 2 3  4  5 6 7 |   Další >>
 
 
Hrad Radyně, okres Plzeň - jih
 Královský hrad Radyně byl postaven ve 14. stol. za vlády českého krále a císaře Římské říše Karla IV. Dnes již zřícenina hradu ve výši 569 m nad m. vévodí širému okolí. Je typickou dominantou celého Plzeňska.
 
V českém prostředí se původní jméno Karlskröne neujalo, a tak po smrti Karla IV. byl hrad nazýván Radyní podle jména kopce a buližníkové skály, na níž byl hrad vybudován. Stavebně patří Radyně k rozvinuté pevnostní architek ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
Koubkova branka, okres Tachov
 Branka byla postavena v roce 1574. Zajímavá je visutá dřevěná pavlač nesená krakorci. Rekonstrukce branky byla dokončena v roce 1994 a slouží jako klubová základna speleologické společnosti. Branka se nalézá ve Stříbře a není běžně přístupná veřejnosti.

 
Chrám Povýšení sv. Kříže , okres Tachov
 V Chrámu Povýšení sv. Kříže v Teplicích se nachází ostatky svatého Clara z Dalmácie, mučedníka z roku 290 po Kristu, dále je v prostorách chrámu pohřbena první česká královna Judita, která zde původně založila klášter benediktinek. Objekt není běžně přístupný veřejnosti.

 
Městská zbrojnice, Plzeň, okres Plzeň
 Plzeňské muzeum je expozicí nejstarší městské komplexně dochované městské zbrojnice ve střední Evropě. Obsahuje vývoj palných zbraní od konce 14. stol. do pol. 17. stol. z městské pevnosti - Plzeň. Zvláště zbraně z konce 14. a 1. pol. 15. stol. v počtu 40 ks jsou světovým unikátem.

 
Klášter Stříbro, okres Tachov
 Historické jádro města se rozkládá na skalnatém ostrohu obtékaném řekou Mží. Ojedinělé nálezy kamenných nástrojů a keramiky dávají tušit, že prostor, na němž bylo město založeno, obýval člověk již v době kamenné. Zcela prokazatelné je osídlení v době bronzové. První historické zprávy se objevují koncem 12. století. Rokem 1183 je datovaná listina knížete Bedřicha Přemyslovce, v níž se Stříbro objevuje pod názvem Argentaria – Stříbrnice.
  ...
toto je negarantovaný záznam ...více informací o tomto objektu ...

 
<< Předchozí   | 1 2 3  4  5 6 7 |   Další >>
 
 

 

 
Nové hledání

 

 
Poslední aktualizace databáze: 21.04.2008
Provozuje Taprimex Group, s.r.o.
Všechna práva vyhrazena © 2000-2015
 
hosting zajišťuje: www.KvalitniHosting.cz